Jak udělat jahodovou zmrzlinu

domaci-jahodova-zmrzlina

Sezóna jahod je u nás v plném proudu a tak se recept na jednoduchou a při tom vynikající jahodovou zmrzlinu hodí. Postup je úplně jednoduchý a k vytvoření báječné pochoutky stačí jen 3 ingredience. A navíc nepotřebujete žádný výrobník zmrzliny. Stačit vám bude obyčejný mixér. Jste zvědavý? Tak jdeme na to.

Do mixéru dejte zhruba 250 gramu jahod a k nim přidejte 200 gramů kondenzovaného mléka a 2 vrchovaté lžíce mascarpone. To je vše. Nyní stačí obsah jen rozmixovat a první část práce máte hotovou. Vše přelejte do nádoby ve které bude zmrzlina v mrazáku tuhnout. Ideální je kovová miska kde to jde rychleji.

Důležité je vše zhruba po 30 minutách vše pořádně promíchat a to co začne přimrzat po stěnách znovu od misky oddělit. Míchejte do doby než zmrzlina začne tuhnout. Vše můžete v misce nechat nebo přendat do uzavíratelné nádoby.

Pokud to vydržíte nechte ji v ledničce „uležet“ až do druhého dne. Zmrzlina je po úplném zmrznutí poměrně tuhá a tak ji před podáváním s dostatečným předstihem vyndejte z lednice aby povolila. Pamatujte na to.

Výhoda je, že jahody na zmrzlinu už mohou být lehce přezrálé nebo potlučené. Je to dobrý a prakticky jediný způsob jak je zpracovat.

Možné varianty

Do rozmixované směsi můžete dát ještě nasekanou mátu. Případně můžete kondenzované mléko nahradit kokosovým mlékem a k tomu přidat zhruba 50 gramů moučkového cukru.

Závěrečný tip a tak trochu prosba. Nekupujte jahody z dovozu v supermarketech. Jsou sice jedna jak druhá, velké a krásně červené. Prostě vypadají dost lákavě. Nemají, ale jednu rozhodující vlastnost a tou je dobrá chuť. Dejte šanci těm z českých polích a pochutnáte si.

Další podobné rady