Jak se také dá nakrájet meloun

meloun

Také léta krájíte melouny na půlměsíce a občas přemýšlíte jestli by to nešlo jinak a lépe? Zde popsaný postup představuje snadnější způsob krájení. Jestli to je lepší způsob a budete jej používat je na Vašem posouzení. Ale určitě to alespoň vyzkoušejte.

Jaký je postup

Postup je dostatečně patrný z fotky. Nejdříve meloun rozkrojte na dvě půlky a položte jej ze strany kde je řez na prkénko. Pak udělejte dlouhé podélné řezy zhruba 2 až 3 centimetry od sebe. A nakonec dokrájejte příčně tedy kolmo na první řezy. A je to. Tím vzniknou takové jakoby hranoly.

V pohodě takto rozkrájíte i větší melouny. Ten na obrázku má 4,5 kg. Byl použitý nůž s 20 cm dlouhou čepelí Sambonet z Albertu.

Proč takto krájet?

Takto nakrájený meloun se lépe skladuje a přenáší. Jednotlivé dílky se vejdou například do svačinového boxu.

Můžete bez obav koupit velký meloun a to co nesníte dát do mrazáku.

Nemusíte kupovat už jen ty nakrájené ze kterých teče šťáva a bývají někdy oschlé.

Pokud takto rozkrájený meloun necháte zamrazit vyrobíte „nanuk“ což děti ocení.

Lépe se jí než klasický půlměsíc.

Dobře to vypadá :)

Další podobné rady